Како да преземете и инсталирате MetaTrader 4 (MT4), MetaTrader 5 (MT5) за лаптоп/компјутер (Window, MacOS, Linux) во Exness

Како да преземете и инсталирате MetaTrader 4 (MT4), MetaTrader 5 (MT5) за лаптоп/компјутер (Window, MacOS, Linux) во Exness


Windows


Преземете и инсталирајте MT4 за Windows

За да инсталирате MetaTrader 4 за Windows:

 1. Преземете ја инсталационата датотека MT4 .
 2. Извршете ја датотеката од вашиот прелистувач или кликнете двапати на датотеката за инсталација од каде што е преземена.
 3. Можете да го промените местото каде што го инсталирате MT4 со кликнување на Поставки за вашите претпочитани опции или едноставно кликнете Следно за да се согласите со Договорот за лиценца за крајниот корисник и да продолжите.
 4. Кога ќе заврши инсталацијата, кликнете Finish и автоматски ќе се отвори MT4.
 5. За вашето прво најавување : затворете го прозорецот со наслов „Отвори сметка“ со кликнување на Откажи. Ќе се појави прозорец кој бара вашето најавување, лозинка и сервер .


Најавување на MT4

1. Кликнете Датотека - Најавете се на сметката за тргување .

2. Внесете ги најавувањето , лозинката и серверот на вашата трговска сметка , а потоа кликнете Најави .
Како да преземете и инсталирате MetaTrader 4 (MT4), MetaTrader 5 (MT5) за лаптоп/компјутер (Window, MacOS, Linux) во Exness
Оваа информација се наоѓа во вашата лична област Exness. Под „Мои сметки“, кликнете на иконата запчаник веднаш до избраната трговска сметка и изберете Информации за сметката за најавување и сервер MT4 .
Како да преземете и инсталирате MetaTrader 4 (MT4), MetaTrader 5 (MT5) за лаптоп/компјутер (Window, MacOS, Linux) во Exness Како да преземете и инсталирате MetaTrader 4 (MT4), MetaTrader 5 (MT5) за лаптоп/компјутер (Window, MacOS, Linux) во Exness
3. Доколку е успешна, ќе слушнете ѕвонче за потврда.


Сега сте најавени на MT4 со вашата трговска сметка.


Преземете и инсталирајте MT5 за Windows

За да инсталирате MetaTrader 5 за Windows:

 1. Кликнете двапати на преземената инсталациона датотека.
 2. Прочитајте го Договорот за лиценца. Ако се согласувате, кликнете на полето за избор веднаш до Да, се согласувам со сите услови од договорот за лиценца. Кликнете Следно .
 3. Изберете ја папката каде што ќе се инсталира програмата. Ако сакате да ја користите предложената папка, кликнете Следно . Ако не, кликнете на Прелистување , изберете папка и кликнете Следно .
 4. Во следниот прозорец, изберете група во менито Програми . Кликнете Следно .
 5. Кликнете Next за да ја инсталирате платформата за тргување MetaTrader или кликнете Назад ако треба да промените нешто. Сега, сè што треба да направите е да почекате додека програмата не се инсталира на вашиот компјутер.

Штом ќе заврши инсталацијата на платформата MetaTrader, можете да ја отворите со кликнување на Стартувај MetaTrader , а потоа кликнете Finish .


Најавување на MT5

Чекорите за најавување на MT5 се исти со MT4.

Изберете Информации за сметката и ќе се појави скокачки прозорец со информациите за таа сметка. Овде ќе го најдете бројот за најава на MT5 и бројот на вашиот сервер.
Како да преземете и инсталирате MetaTrader 4 (MT4), MetaTrader 5 (MT5) за лаптоп/компјутер (Window, MacOS, Linux) во Exness
Како да преземете и инсталирате MetaTrader 4 (MT4), MetaTrader 5 (MT5) за лаптоп/компјутер (Window, MacOS, Linux) во Exness
Ако немате сметка, погледнете го овој пост: како да креирате трговска сметка


macOS


MT4/MT5 пристап за корисници на macOS

Ако сте корисник на macOS, можете да го користите веб-терминалот на нашата веб-локација за да се најавите користејќи го бројот на сметката, лозинката и серверот за да пристапите до MT4/MT5 на вашиот веб-прелистувач .

Алтернативно, можете да ги преземете и мобилните апликации MT4/MT5 достапни и за корисниците на iOS и за Android.
Linux


Преземете и инсталирајте MT4/MT5 за Linux

Ајде да ги поминеме чекорите потребни за инсталирање на MT4 и MT5 за вашиот Linux .

Пред да започнеме, треба да забележите дека чекорите може да варираат во зависност од вашата избрана дистрибуција на Linux; Ubuntu, Fedora и Debian се неколку примери за нив. Овој водич сепак ќе биде корисен бидејќи повеќето дистрибуции на Linux генерално ги следат овие чекори.


Инсталирање на MT4


Земете MT4 за Linux
 1. Отворете го софтверскиот центар .
 2. Пребарајте Wine и инсталирајте го.
 3. Преземете MT4.
 4. Извршете ја инсталационата датотека MT4 .
 5. Следете ги инструкциите на екранот за да инсталирате MT4 .
 6. Стартувајте го MT4 и треба да се отвори автоматски со Wine .

Сега сте подготвени да користите MT4 со вашиот Linux систем.


Инсталирање MT5


Земете MT5 за Linux
 1. Отворете го софтверскиот центар .
 2. Пребарајте Wine и инсталирајте.
 3. Преземете MT5 .
 4. Извршете ја инсталационата датотека MT5 .
 5. Следете ги инструкциите на екранот за да инсталирате MT5 .
 6. Стартувајте го MT5 и треба да се отвори автоматски со Wine .

Сега сте подготвени да користите MT5 со вашиот Linux систем.


Важно

Ако вашата дистрибуција на Linux сè уште има проблеми со стартувањето на MT4 или MT5 откако ќе ги следите овие чекори, топло препорачуваме да инсталирате PlayOnLinux и од Центарот за софтвер ; ќе му помогне на вашиот Linux да ја стартува платформата.
Забележете дека во зависност од вашата дистрибуција на Linux, софтверскиот центар може да има различно име - во Fedora тој едноставно се нарекува „Софтвер“, на пример. Исто така, постојат алтернативни емулатори на Windows за Wine кои можеби веќе сте ги инсталирале; PlayOnLinux, CrossOver и PlayOnMac се 3 алтернативи што можете да ги користите во овој водич наместо тоа.

Можете да ја преземете апликацијата MT4, MT5 на мобилен со кликнување на врската подолу:
Преземете MetaTrader 4 (MT4), MetaTrader 5 (MT5), Exness Trader апликација за iPhone, iPad и Android мобилен телефон
Thank you for rating.